За мен

Коментарите са изключени за За мен | март 6, 2012

Обичам да готвя – от всички домакински задачи, въртенето около печката ми е най-любимо. Не съм за Master Chef, нито съм опитен кулинар – не познавам много техники и продукти, но пък за мен е важно това, което приготвям, да бъде вкусно и апетитно, независимо дали следва описаното в книгите и учебниците.

И тъй като съм особено капризна към храната от малка, с годините съм стигнала до извода, че ако искам да си хапна нещо, което да ми хареса, понякога е по-добре да си го приготвя сама.

Така се зароди връзката ми с мъфините. Обожавам ги – те ме научиха да съм по-смела в кухнята, да експериментирам в рецептите, а това, че идват в удобна опаковка е просто бонус. Именно от тук идва и името на блога ми – Мъфинчо. Ще се старая поне веднъж в седмицата да ви черпя с рецепта за лесни малки кексчета, които да можете да приготвите у дома. През останалото време ще ви показвам част от нещата, които готвя в моето ежедневие – рецепти, които понякога изглеждат елементарни, но точно при тях грешим, или пък такива от традиционната кухня, които искаме малко да разнообразим.

Дълго време отлагах създаването на блог, но откакто ми се наложи да прекарвам повече време вкъщи, рецептите сами идваха. Затова реших, че вместо да досаждам с всяка една от тях на приятелите ми в социалните мрежи, мога просто да отделя специално място в интернет за моите кулинарни опити.

Фотограф също не съм, то си и личи, но пък съм решила, че ще се уча и надявам се след време да стана отлична ученичка.

Блогът ми е за тези, които искат да приготвят нещо бързо, лесно и апетитно; които търсят съвет в кухнята от свой приятел, а не от шеф готвач; които са решили, че искат да прекарват повече време около печката, но не знаят откъде да започнат. Каквото знам, ще споделям.

Дано да съм полезна!